Blog

Klantenreview: Hardnekkige bezinklagen in de mestput

Klantenreview Penergetic G, 20-05-2021

De eigenaars van Varkenshouderij Verbakel Landbouw vof uit Westerbeek gebruiken al 25 jaar het product Penergetic G voor het bekomen van vloeibare mest. Ze zijn ermee gestart op hun vorige varkenshouderij, omdat ze problemen hadden met een serieuze bezinklaag in hun mestopslag.

Lees verder 

Klantenreview: Homogene mest dankzij Penergetic G

Klantenreview Penergetic G, 05-05-2021

Varkenshouderij Heijderhoeve is sedert 2006 trouw aan Penergetic G voor het oplossen van drijvende lagen en dik slib op hun bedrijf. Ze huisvesten in totaal 3800 zeugen, 2000 opfokgelten en 35000 vleesvarkens.

“Vooral in de dragende stal hadden we problemen met een flinke bezinklaag.
Via collega’s kwamen we in contact met Herbavita. We zijn in 2006 gestart met het Product Penergetic G en werken er nog altijd mee."

Lees verder 

Klantenreview: Herbavita biedt dé oplossing om drijfmest vloeibaar te maken

Klantenreview Penergetic G, 04-05-2021

“In 2007 hebben wij een nieuwe vleesvarkensstal gebouwd met het IC-V systeem.
Al tijdens de tweede ronde kon de mest niet meer goed via het rioolsysteem afgevoerd worden. Op enkele plaatsen kwam de dikke, vaste mest al tot aan de roosters! Groot probleem!

Ik werd door mijn voerleverancier in contact gebracht met Herbavita. Een adviseur uit mijn regio kwam de situatie in onze varkensstal bekijken en had naar eigen zeggen dé oplossing om onze drijfmest vloeibaar te maken: Penergetic G

Lees verder 

Betere opstart bij kalveren

Testimonial Max Noordman, 17-02-2021

Melkveebedrijf Noordman VOF is een innoverend melkveebedrijf uit Sterksel (NL), waar ze het welzijn van de dieren en de natuur hoog in het vaandel dragen.
Het bedrijf bestaat uit 150 melkkoeien en 70 stuks jongvee.

Gezondheidsproblemen bij kalveren

Zoals op veel melkveebedrijven, kampte Max met diarree bij zijn jongste kalveren. Hierdoor namen de dieren minder melk op, wat zorgde voor minder groei, minder fitheid en in sommige gevallen leidde dit zelfs tot sterfte.
De kalveren van ±6 weken oud hadden bovendien vaak last van longontstekingen. Max besloot om aan de slag te gaan met het product RumiForm Digest van Herbavita, om de groei en ontwikkeling van zijn kalveren gedurende de cruciale eerste dagen en weken te ondersteunen.

Lees verder 

Natuurlijke en kwaliteitsvolle voedingssupplementen voor gezondere koeien met een hogere melkproductie

Getuigenis Elton van Ginkel, 26-10-2020

In Woudenburg runt de familie van Ginkel een melkveehouderij waar dagelijks 60 à 65 koeien gemolken worden. Volgend jaar neemt zoon Elton het bedrijf over. Sinds 2016 gebruiken ze voedingssupplementen van Herbavita om maximale melkproductie uit hun hoogproductieve melkkoeien te halen, met aandacht voor hun gezondheid. Bij het vergelijken van de jaaroverzichten staat Elton versteld van de resultaten. Het rollend jaargemiddelde steeg in 3 jaar van 9356l naar 10570l. “We kunnen wel zeggen dat we vooruit zijn gegaan!” benadrukt hij.

Lees verder 

'Met onze kinderen kunnen we veel vertrouwelijker omgaan'

Portret Trends.be, 16-06-2020

TWEE VAN DE DRIE DOCHTERS van Leen Botterman en Marc Paepe zijn al aan de slag in het bedrijf dat hun ouders ruim 25 jaar geleden oprichtten. Toch is de knoop over de opvolging nog niet doorgehakt. “Soms moet je alles laten vallen voor het bedrijf en dat is niet makkelijk met kinderen.”

Lees verder 

Herbavita blijft uitbreiden met kruidenmengsels

Bedrijfsportret in Melkveebedrijf.be, 20-04-2020

In steeds meer landen kom je Herbavita tegen, het bedrijf dat jaren geleden al geloofde in de mogelijkheden van kruidenmengsels en bewees dat het werkte. Vandaag is het bedrijf uit Kluisbergen, in de Vlaamse Ardennen, een referentie, niet alleen in België maar in een dertigtal landen, zowel binnen de EU als elders ter wereld. In 2018 werd nog het Limburgse Orcovet overgenomen en onlangs werd ook Tsjechië aangepakt.

Volgens stichters en zaakvoerders Marc Paepe en zijn echtgenote Leen Botterman gaat, naast de producten zelf en innovatie, steeds meer aandacht naar begeleiding.

Lees verder 

Opvolging lijkt verzekerd bij familiebedrijf Herbavita

Ondernemers | Het zit in de genen, 04-03-2020

"Onze dochters moeten nu vooral bijleren"

Leen (50) en Marc Paepe (50) van het eerstegeneratiebedrijf Herbavita produceren en verkopen ruim 25 jar voedingssupplementen en aanvullende diervoeders voor runderen, pluimvee en varkens in dertig landen. Twee van hun drie dochters, Ellen (25) en Kim (28), draaien al mee in de familiale onderneming. "Het is nog lang niet zeker of ze later het bedrijf overnemen, maar we denken wel al grondig na over de toekomst."

Lees verder 

Vitaminen, mineralen en gisten die zorgen voor een hoger rendement

Getuigenis Joost van den Anker, 04-07-2019

Joost en Marina van den Anker, eigenaars van het bedrijf Anker Holstein te Maurik (Gelderland), melken momenteel 150 koeien. Zij hebben de positieve effecten van de vitamine- en mineralenmengsels van Herbavita zelf ervaren. Joost en Marina kwamen in contact met Herbavita op de Rundvee en Mechanisatie Vakdagen te Hardenberg. Na een gesprek met één van de adviseurs besloten ze om enkele producten in te zetten.

Lees verder 

Vitaminen, mineralen en gisten die zorgen voor een hoger rendement

Getuigenis Hendrik jan Visscher, 27-06-2019

Hendrik jan Visscher uit Dalfsen melkt momenteel 70 koeien en ondervond dat zijn koeien vaak last hadden van mastitis. Toen er in oktober 2017 een consulent van Herbavita langskwam besloot hij RumiForm Yeast+ in te zetten. Na ongeveer 2 weken merkte hij dat zijn koeien er reeds gezonder uitzagen en Hendrik jan begon kort daarna ook Herbamin Power te gebruiken. Al snel hadden zijn koeien veel minder last van uierontsteking. Omdat de algemene weerstand van de dieren beter werd en ze minder moesten opbotsen tegen allerlei problemen steeg ook de melkproductie. Het rollend jaargemiddelde per dier steeg van 8768  naar 9691 liter wat neerkomt op een gemiddelde toename van 923 liter per koe.

Lees verder 

Herbavita betrekt nieuwe gebouwen

Artikel uit Landbouwleven, 05-10-2017

Producent van voedersupplementen Herbavita zette een nieuw magazijn én een ruim kantoorgebouw op de site van het bedrijf in Kluisbergen. Vorige maand kwamen meer dan 500 klanten-landbouwers en andere zakenrelaties een kijkje nemen.

Het bedrijfsterrein van Herbavita in Kluisbergen heeft een ware metamorfose ondergaan. Natuurlijk zijn er het imposante nieuwe magazijn en kantoorgebouw, maar ook de feesttent voor het oude kantoor trekt de aandacht. Die bleek geen overbodige luxe op de opendeurdag eerder in september.

Lees verder 

Herbavita zorgt voor een hoger rendement

Getuigenis Luk & Sabina Francken, 23-09-2015

Luk en Sabina Francken van het bedrijf Francken LV te Wuustwezel zijn al sinds 2007 tevreden Herbacid-Koe gebruikers.

Francken LV is een modern melkveebedrijf met 90 koeien waar gemolken wordt met een melkrobot. Volgens hen is door het gebruik van Herbacid-Koe de mest minder gebonden en bevat deze minder onverteerde delen, wat duidt op een betere benutting van het voer. Dit resulteerde in een verhoging van de melkproductie met 2L per koe per dag. Hierdoor behalen zij jaarlijks een winst van maar liefst €15.300!
Hun huidige gemiddelde somatisch celgetal zit op slechts 180.000 en de die­ren hebben minder last van uieront­stekingen.

Lees verder